»osrednji koncept slovenske predstavitve na milanskem tednu oblikovanja 2025 v ospredje postavlja inovativne, okoljsko in družbeno odgovorne oblikovalske prakse, ki se s procesi dela ne le preživljajo, ampak tudi gradijo in izboljšujejo svet okoli sebe.«
»kjer ustvarjalci z omejenimi sredstvi vztrajajo, se povezujejo in gradijo novo slovensko oblikovalsko identiteto.«
»osrednji koncept slovenske predstavitve na milanskem tednu oblikovanja 2025 v ospredje postavlja inovativne, okoljsko in družbeno odgovorne oblikovalske prakse, ki se s procesi dela ne le preživljajo, ampak tudi gradijo in izboljšujejo svet okoli sebe«
»kjer ustvarjalci z omejenimi sredstvi vztrajajo, se povezujejo in gradijo novo slovensko oblikovalsko identiteto«
»Razstava temelji na načelih pristopa, osredotočenega na praktično preizkušanje in prilagajanje idej v realnem času.«
»Slovenija se skozi ta paviljon predstavlja v svoji družbeni in materialni raznolikosti ter prikazuje, kako lahko oblikovanje izhaja iz lokalnih virov, ponovne uporabe in naravnih materialov.«
»Paviljon poudarja pomen sodelovanja in soustvarjanja za uspeh v sodobnem oblikovanju, kjer vsako delo gradi bogat ekosistem ustvarjalnosti in trajnosti.«
»Super je, da to nekdo posnema. Noro je sicer, da so si ravno oni to privoščili na takšen način, a kaj naj naredim?«
»Ime Salto Dionys je kombinacija, ki ponazarja nekaj med akrobacijo in užitkom in ki izhaja iz samega procesa dela.«
»Sem kombinacija mode in orodjarstva, torej.«
»Bilo je naporno – deset dni dopusta na leto, delali smo deset ur na dan.«
»Če želiš nekaj spremeniti, moraš biti kakšno leto v okolju.«
»Lahko povem, da smo vsi skupaj jasno ugotovili, da smo na istem čolnu, da nas čaka ista skupna prihodnost in da je najboljši pristop k temu seveda to, da vsi pristopimo k cepljenju. Govorili smo tudi o protokolu PCT. Vemo, da protokol PCT ni idealen.«
»Obrtnike in podjetnike najbolj moti neenaka obravnava posameznih dejavnosti. Zaposlenim v trgovini se na primer ni treba testirati, potrošniki niso podvrženi pogoju PCT, tudi v proizvodnjah ni takšnih zahtev. Zato vztrajamo, da morajo biti ukrepi za vse dejavnosti enaki, le tako jih je mogoče tudi zagovarjati.«
»Pri tem bomo vztrajali, ker je kadrovska situacija v panogi gostinstva in turizma zelo slaba. In če se bo pri tem vztrajalo, bo najbrž še dosti slabše.«
»Da poudarim: zdi se mi oziroma predvidevamo, da kakšna obvezna testiranja študente odvračajo.«
»Glede na položaj s korono in zaprtjem se teh študentskih del v gostinstvu in hotelirstvu tudi branijo, če sem čisto iskren. Bojijo se, da se bo ponovila situacija izpred pol leta oziroma enega leta.«
»Gostinci, ki ponujajo več kot to, torej osem ali deset evrov, bodo lažje dobili kot tisti, ki ponujajo postavke od pet do šest evrov na uro.«
Kliknite povezavo za prikaz izjav v želenem obdobju